Platform Drentse Musea

Hoe zorg je voor een versnelling van de verduurzaming in de creatieve- en cultuursector?

Vanuit de creatieve- en cultuursector wordt grote urgentie en verantwoordelijkheid gevoeld voor verduurzaming en klimaat en het creëren van bewustwording rondom dit onderwerp. In het ACTIE plan duurzaamheid verenigen zich de Federatie Cultuur, Kunsten ‘92 én de Taskforce culturele en creatieve sector.

Om de betrokken partijen uit deze diverse sector van elkaar te kunnen laten leren, is het belangrijk kennis te delen. Doormiddel van vijf ACTIE punten wordt een zelfstandig en gezamenlijk beleid gevormd en gedeelde doelen gesteld. Het verduurzamen van Accommodaties en omgeving, Communicatie en bewustwording van het publiek, Transport en reisbewegingen, Interne Bedrijfsvoering en Externe Partners en sponsoring. Deze vijf werkgebieden vormen onze gezamenlijke pijlers van ‘ACTIE’. Hiermee worden richtlijnen, suggesties en aandachtspunten geboden voor makers, creatieve ondernemers en instellingen om direct aan de slag te kunnen en kennis uit te wisselen.

Op de website actiealscultuur.nl kun je meer lezen over dit initiatief. Ook vind je hier de mogelijkheid om jouw ideeën of kennis te delen om de duurzaamheid in de sector te bevorderen.