Platform Drentse Musea

Informatiesessie subsidieregeling Erfgoed Maken en financieringsmogelijkheden voor musea

Het Fonds voor Cultuurparticipatie organiseert op 15 juni een online informatiesessie over de subsidieregeling Erfgoed Maken. Je kunt deze subsidie aanvragen als je een project organiseert op het gebied van immaterieel erfgoed, erfgoedvrijwilligers of erfgoededucatie. Tijdens de informatiesessie krijg je tips voor een goede aanvraag en kun je inspiratie opdoen rond het thema ‘erfgoed met effect’. Aanmelden kan op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Andere financieringsmogelijkheden

Graag attenderen wij jullie ook op twee toegankelijke financieringsmogelijkheden die onder anderen bestemd zijn voor musea en culturele instellingen.

Rabobank Club support

Heeft jouw museum een Rabobankrekening? Doe dan mee aan de Rabo ClubSupport! Vanaf maandag 29 mei j.l. kun je jouw culturele vereniging inschrijven voor de stemcampagne. De stemperiode wordt na de zomervakantie, van 4 tot en met 26 september, georganiseerd. Zo heb je alle tijd om je hierop voor te bereiden en leden te enthousiasmeren om te gaan stemmen.

Klik hier voor meer informatie over de Rabo ClubSupport.

Het Wetenschappelijk Fonds

De Stichting Wetenschappelijk Fonds van de Drents Prehistorische Vereniging stelt bijdragen beschikbaar voor archeologische activiteiten en projecten in de provincie Drenthe en direct aangrenzende gebieden. Onder activiteiten en projecten worden mede verstaan het organiseren van studiedagen, symposia en exposities, het uitbrengen van archeologische publicaties en archeologische educatieve activiteiten.
Het fonds is opgericht door de DPV. De DPV draagt jaarlijks financieel bij aan het Fonds. Voorts zijn er particuliere contribuanten. De afgelopen jaren werd financieel bijgedragen aan o.a. wetenschappelijk onderzoek van een vindplaats met Neanderthaler-artefacten en aan diverse uitgaven met betrekking op de Drentse Archeologie.

Je kunt een bijdrage aanvragen bij de secretaris (Riemke Scharff, wetenschappelijkfonds@dpv.nu) van de Stichting. Het gaat daarbij om relatief kleine bedragen vanaf € 100 tot maximaal € 2.500. De richtlijnen en het aanvraagformulier kun je downloaden op de website van de DPV.