Platform Drentse Musea

Platform Cultureel Avonturiers organiseert twee workshops betreft de begroting en het dekkingsplan

Het opstellen van een begroting en een dekkingsplan roept bij veel culturele ondernemers vragen op. Daarom organiseert het Platform Cultureel Avonturiers twee workshops waarin een routekaart voor het opstellen van de begroting en het dekkingsplan wordt toegelicht. Beide workshops zullen online plaatsvinden op vrijdag 26 mei aanstaande.

De workshops worden gegeven door Marieke van Delft en Lotte Oosterbroek, beide om en om moderator en trainer van de workshops van Cultureel Avonturiers.

Marieke van Delft is een van de initiatiefnemers van Cultureel Avonturiers. Zij werkt o.a. als fondsenwerver en directie-assistent bij Maas Theater en Dans. Daarnaast was Marieke o.a. adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en gaf zij zij les aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Lotte Oosterbroek loopt al ruim tien jaar rond in de culturele sector waarbij ze verschillende functies heeft vervuld van producent tot financieel medewerker. De laatste jaren ligt haar focus op het verstevigen van makers hun artistieke signatuur en cultuur ondernemerschap. Hierbij werk ze veelal als coach samen met makers, maar natuurlijk ook als fondsenwerver.

Workshop begroting

Wanneer: vrijdag 26 mei 2023, 10.15u - 11.15u

Tijdens deze workshop leer je, aan de hand van een stappenplan, een evenwichtige maar realistische begroting op te stellen die rekening houdt met wisselende omstandigheden.

Voor meer informatie over de ze workshop of aanmelden kan hier.

Workshop dekkingsplan

Wanneer: vrijdag 26 mei 2023, 12.00u - 13.00u

Tijdens deze workshop leer je, aan de hand van een stappenplan, een evenwichtige maar ambitieuze begroting te koppelen aan een realistisch dekkingsplan. Je wordt geholpen met het opstellen van een dekkingsplan en er worden veel tips gegeven over een hoe je een doordachte financieringsmix opstelt, de juiste bedragen aanvraagt, een financiële planning maakt en hoe je risico’s kunt proberen te beperken.

Voor meer informatie over deze workshop of aanmelden kan hier.

Kosten
De workshop is gratis voor leden. De kosten voor niet-leden bedragen 40 euro per workshop.