Platform Drentse Musea

Aanmelden Drents museumcongres

Op maandagmiddag 30 mei 2022 vindt het 10e Drentse museumcongres plaats bij Podium Zuidhaege te Assen. Dit jaar is het thema van het congres 'Digitaliseren en ontsluiten van de collectie'. De afgelopen jaren hebben veel musea en erfgoedorganisaties een inhaalslag gemaakt met het digitaliseren van hun collectie. De coronacrisis zorgde voor een extra impuls, want met de deuren van de musea gesloten voor publiek nam de digitale toegankelijkheid van erfgoedcollecties een hoge vlucht.

Zowel op landelijk als provinciaal niveau zijn er veel ontwikkelingen gaande rondom het digitaliseren van de collectie en rondom het vindbaar en zichtbaar maken van de reeds gedigitaliseerde collectie. Tijdens het museumcongres praten we u graag bij over de verschillende ontwikkelingen en gaan we tijdens de workshoprondes praktisch aan de slag. Want met alle beschikbare informatie blijft een goede basis van essentieel belang als je van start gaat met het (verder) digitaliseren of ontsluiten van je collectie.

Tijdens het congres zullen verschillende experts hun ervaringen en informatie over dit onderwerp delen. Inloop met koffie/thee en broodjes vanaf 11:30 uur en het programma start om 12:10 uur.

Klik voor meer informatie over het programma en aanmelden op onderstaande button!

Meld je nu aan!