Platform Drentse Musea

Van 1 juni tot 30 september 2020 is het tweede noodpakket voor ondernemers van kracht. Zo komen dezelfde getroffen sectoren uit de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19) in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). En de NOW (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) en de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) zijn in aangepaste vorm verlengd.

Wat is de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)?

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) helpt mkb-bedrijven (met maximaal 250 werknemers) met het betalen van een deel van hun vaste lasten in juni, juli, augustus en september 2020. De subsidie is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Je kunt tot uiterlijk 30 oktober 2020 de TVL aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zie het artikel van Rijksoverheid.nl voor meer informatie en de voorwaarden.

NOW ook verlengd, regels ontslagboete aangepast

Ook de NOW is verlengd, NOW 2.0 kun je over de periode juni, juli, augustus en september 2020 aanvragen. De nieuwe versie van deze tegemoetkoming in de loonkosten lijkt op zijn voorganger, maar in de NOW 2.0 zijn wel enkele voorwaarden aangepast. Zie hiervoor het artikel op kvk.nl. In dit artikel lees je ook meer over het uitstel van belasting betalen voor ondernemers.