Platform Drentse Musea

Onze collega's van Landschap Erfgoed Utrecht organiseren op dinsdag 18 juni 2024 10:00 - 12:00, online een bijeenkomst over het Thermennetwerk. Ook deelnemers van Platform Drentse Musea en andere geïnteresseerde erfgoedorganisaties zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze sessie.


Erfgoeddata
Hoe mooi is het als alle erfgoeddata onderling verbonden zijn en een gebruiker met één druk op de knop kan vinden wat hij zoekt! En hoe mooi is het als jouw collectie makkelijker te vinden is en verbonden kan worden met andere collecties? Dat is de kracht van verbonden erfgoed. De basis daarvoor is het gebruik van standaarden, zoals termen uit standaard termenlijsten. Daarvoor is binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed een handige tool ontwikkeld: het Termennetwerk.

Trefwoordenlijsten
Als erfgoedorganisatie maak je bij je collectieregistratie meestal gebruik van trefwoordenlijsten. Soms zijn dat eigen woorden- en namenlijsten. Beter is het om termen te gebruiken uit standaardlijsten (ook wel bekend als thesauri) die beheerd worden door erkende organisaties. 


In deze online bijeenkomst hoor je wat ‘termen’ zijn, wat het Termennetwerk is en ook hoe je de termenlijsten kiest die voor jouw collectie van belang zijn en hoe je daarmee werkt. Natuurlijk kun je ook al je vragen hierover stellen.

Kijk voor meer informatie op de website van Landschap Erfgoed Utrecht en schrijf je in voor deze online bijeenkomst Termennetwerk..