Platform Drentse Musea

Het Landelijk contact van Museumconsulenten (LCM) heeft een webpagina geïntroduceerd waarin ze de gevolgen en zorgen over de energiefacturen bij musea bespreken en relevante informatie verzamelen. Op museumconsulenten.nl/bedrijfsvoering/energie/ staan diverse tips en doorverwijzingen naar nuttige webinars, rapporten, en praktijkervaringen. Zo kun je als museum alle voor jou relevante en actuele ontwikkelingen en tips/advies op één pagina vinden. Enkele voorbeelden van de website:

Webinar energie besparen voor musea
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseerde in samenwerking met de Erfgoedacademie op vrijdag 18 november een ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: ‘Energie besparen: effecten op gebouw en collectie’. Twee specialisten beantwoordden vragen over de mogelijkheden om energieverbruik tijdelijk en structureel te verlagen.Bekijk het webinar (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, 2022)

Energie besparende maatregelen
Door de stijgende energieprijzen zullen musea moeten besparen op energie. Welke mogelijkheden zijn er en wat kan er op korte termijn. De RCE heeft een aantal overwegingen op een rij gezet: Energie besparende maatregelen musea (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, 2022)