Platform Drentse Musea

Het Platform Drentse Musea is sinds kort aangesloten bij de landelijke website erfgoedvrijwilliger.nl. Dit is hét platform waar erfgoedorganisaties en vrijwilligers elkaar zoeken en vinden. Via dit vrijwilligersplatform willen we jullie helpen met het vinden van vrijwilligers voor je museum.

We weten dat het vinden van vrijwilligers best lastig kan zijn. Drentse musea die op zoek zijn kunnen daarom nu hun vacatures plaatsen op erfgoedvrijwilliger.nl. Op deze manier zijn alle erfgoedvacatures gebundeld, en kunnen potentiële vrijwilligers in één oogopslag zien welke musea in de buurt nog extra hulp kunnen gebruiken. Je kunt zelf een vacature indienen en na een korte redactieslag, zet het Platform  deze vacature online. Een geïnteresseerde vrijwilliger kan via de website direct solliciteren of contact opnemen met de desbetreffende organisatie. De vacatures worden gedeeld op de sociale media van erfgoedvrijwilliger.nl en op de sociale media-kanalen van het Platform.

Vanuit de provincie Drenthe zijn al diverse oproepen geplaatst, bijvoorbeeld door het Museum van Papierknipkunst in Westerbork of het Hunebedcentrum in Borger.

Blijf je graag op de hoogte van alle leuke vacatures bij jou in de buurt en ben je benieuwd naar de ervaringen van andere vrijwilligers? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

In december 2021 en januari 2022 zal Luchiena Lanjouw, die tijdelijk het Platform Drentse Musea ondersteund met een aantal verschillende werkzaamheden, een inventarisatieronde maken langs de musea om te kijken of er behoefte is aan nieuwe vrijwilligers en waar men tegenaan loopt bij de werving, selectie en het behouden van de vrijwilligers. Zo krijgen we als Platform Drentse Musea een goed beeld van de zaken die er spelen op het gebied van vrijwilligers in Drenthe. Wil je zelf alvast contact opnemen? Je bereikt Luchiena via 06-16964453 (ook Whatsapp) of erfgoedvrijwilliger@platformdrentsemusea.nl