Platform Drentse Musea

Extra financiële middelen om vindbaarheid van digitaal erfgoed te versnellen

Wil jij de vindbaarheid van jouw digitaal erfgoed verbeteren? Heb je plannen om je erfgoed meer context te geven door het te verbinden aan andere collecties? Of heb je een idee om dit verbonden erfgoed te presenteren aan je publiek? Dankzij extra financiële middelen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kun je als erfgoedorganisatie jouw digitaal erfgoed op de hoogste versnelling zetten.

Bereik meer publiek met je erfgoed

Met het digitaal erfgoed hebben we een rijke bron ter beschikking voor iedereen die geïnteresseerd is in erfgoed en het wil gebruiken. Door zoveel mogelijk te werken volgens dezelfde afspraken en standaarden, komt dit erfgoed voor een breed publiek digitaal toegankelijk. Dit noemen we ‘NDE-compatibel werken’. Komende tijd zijn er extra mogelijkheden om op dit gebied versneld stappen te maken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft hiervoor financiële middelen aan het NDE toegekend.

Op de website van het NDE lees je hoe je NDE-compatibel wordt en vind je meer informatie over de kaders voor ondersteuning. Ook wordt er aanstaande donderdag 15 juni een Live Q&A georganiseerd op de Instagram van het NDE waar coördinator Versnellen Sies Vonk en NDE-netwerkmanager Wilbert Helmus vanaf 12.00u klaar zitten om al jouw vragen te beantwoorden.

Voor wie

De versnelling is bedoeld voor alle organisaties die collectie beheren, zoals archieven, musea, historische verenigingen en bibliotheken, evenals individuele erfgoedorganisaties of samenwerkingsverbanden die digitaal verbonden erfgoed toegankelijk willen maken voor het publiek.