Platform Drentse Musea

Op 12 november kondigde het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen aan om de hoge besmettingscijfers van het coronavirus tegen te gaan. De aangekondigde ‘gedeeltelijke lockdown’ heeft vooralsnog geen nieuwe invloed op de openstelling van musea voor publiek. De eerder ingevoerde maatregel met het coronatoegangsbewijs blijft van kracht.

Voor evenementen en andere activiteiten in musea hebben de nieuwe maatregelen wél invloed. Voor musea geldt, als culturele locaties, geen verplichte sluitingstijd. De horeca in musea moet wél van 20.00 - 06.00 uur gesloten zijn. Voor evenementen binnen met een doorstroomkarakter – waar bezoekers zich verplaatsen door zalen – geldt geen maximum aantal personen. Voor evenementen binnen zonder doorstroomkarakter – zoals lezingen - geldt een placeringsplicht en een maximum van 1250 personen. Daarnaast is het thuiswerkadvies weer aangescherpt naar “werk thuis tenzij het echt niet anders kan”. Klik hier voor het overzicht van de regels voor kunst en cultuur.

Het museumprotocol van de Museumvereniging wordt aangepast zodat deze laatste aangescherpte maatregelen er ook in opgenomen zijn. Je vindt het museumprotocol hier.