Platform Drentse Musea

Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) organiseert tweede live Q&A op Instagram

Collectiebeherende instellingen beschikken steeds meer digitale gegevens: collectie-informatie, een beeldbank, documentatie over bruikleen, relevant mailverkeer, publicitaire uitingen, enzovoort. Hierdoor is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over het duurzaam bewaren van deze informatie. Dergelijke afspraken worden vastgelegd in een informatieplan. Voor geregistreerde musea is het hebben van zo'n plan vanaf de herziene Museumnorm 2020 zelfs verplicht. Ook voor een niet-geregistreerde musea heeft het hebben van een informatiebeleidsplan grote meerwaarde.

Met de laagdrempelige tool Informatieplanner kun je op overzichtelijke wijze je informatiebeleidsplan stap voor stap vormgeven. Hierin leg je onder meer vast wat je visie op informatiebeleid is, welke collecties je digitaal aanbiedt en welke stappen je wilt maken om je digitale collectie houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken.

Op 4 mei 2023 houdt het Netwerk Digitaal Erfgoed een tweede Q&A live op Instagram waar Rowan Huiskes, digitaalerfgoedcoach voor provincie Zuid-Holland, vanaf 12 uur klaar zit om alle vragen te beantwoorden over het maken van een informatieplan en het gebruiken van de Informatieplanner. Tijdens deze Q&A hoor je hoe je een informatieplan maakt om je digitale collectie te bewaren voor toekomstige generaties en deze nog beter te presenteren aan het publiek.

De eerste Q&A is terug te kijken op de Instagram van Netwerk Digitaal Erfgoed: https://www.instagram.com/reel/CqsQGjuoIh-/