Platform Drentse Musea

In september en oktober organiseren DEN Kennisinstituut Cultuur & Digitalisering, Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) en Kennisnet vijf online kennissessies over verschillende platforms waarmee je lesmateriaal (met erfgoed) kunt maken voor het onderwijs. Op 10 september om 14:00 uur vindt de tweede sessie plaats en deze gaat over Spacetime Layers.

Spacetime Layers

Spacetime Layers is een platform voor locatieberichten en verbindt mensen met de wereld om hen heen via een interactieve plattegrond. Het platform is ontwikkeld door Patrick Trentelman, tot voor kort leerkracht op een basisschool in Groningen. Het wordt al door veel verschillende partijen in Drenthe gebruikt. Het platform kent meerdere toepassingen en is geƫvolueerd van een educatieve erfgoedapp naar een systeem voor drukte-indicatie (wat goed van toepassing komt in de 1,5 meter samenleving) en nog veel meer. Zie het volgende artikel van DEN.nl voor meer informatie over het platform.

Deelname aan de kennissessie op donderdag 10 september om 14:00 uur is gratis en vindt plaats via Microsoft TEAMS. Aanmelden is verplicht en gaat via het aanmeldformulier van Kennisnet.