Platform Drentse Musea

In de afgelopen maanden hebben de museumconsulenten van Het Huis voor de Kunsten Limburg, Platform Drentse Musea en Erfgoedhuis Zuid-Holland hard gewerkt aan de ontwikkeling van een Factsheet Ontzamelen. Een overzichtelijk document voor iedereen die nog geen kennis heeft over de Leidraad afstoten museale objecten 2023 (LAMO).

Waarderen, verzamelen, afstoten
Collectiebeherende instellingen bewaren een enorme diversiteit aan collecties, van prenten tot medailles, van tegels tot merklappen. Door het bewaren van deze collecties maken we ze toegankelijk voor publiek, en we zorgen ervoor dat ook volgende generaties zich aan de hand van deze objecten een beeld kunnen vormen van het verleden. Maar we kunnen niet alles bewaren. Hoe zorg je voor een goede keuze? Op de website van hetLandelijk Contact Museumconsulenten - Collectiebeheer vind je een stappenplan voor het maken en afwegen van die keuzes door middel van collectiewaardering en standaardprocedures voor verwerving en afstoting.

Meer weten over collectiebeheer of de LAMO? Voor vragen kun je terecht bij Ingeborg Bennink, Museumconsulent Drenthe - coördinator Platform Drentse Musea