Platform Drentse Musea

Het Mondriaan Fonds doet een open oproep naar musea, archieven en andere collectiebeherende erfgoedinstellingen met een publieksfunctie in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk die hun collectie (verder) willen digitaliseren.

Een bijdrage kan worden aangevraagd voor:

  • Een plan voor het digitaliseren van collectie(s) of het verbeteren van de kwaliteit van digitale erfgoedcollectie(s) om zo een goede basis te leggen voor het gebruiken en beleven van digitaal erfgoed en het vertellen van nieuwe verhalen. Het resultaat moet een duurzaam karakter hebben en bijdragen aan een sterkere, bruikbare digitale infrastructuur.
  • Een ontwikkelbijdrage gericht op het opstellen van een plan voor het digitaliseren van collectie(s) en/of het verbeteren van de datakwaliteit van digitale erfgoedcollectie(s).

Online informatiebijeenkomst
Op 3 september om 16.00 uur organiseert het Mondriaan Fonds een online informatiebijeenkomst over de open oproep Digitalisering Erfgoed. Klik hier om je aan te melden voor de online informatiebijeenkomst.

Plannen aanmelden
Aanmelden kan tot en met 3 oktober 2024 (vóór 16.00 uur) via het aanvraagformulier van het Mondriaan Fonds. Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op de website van het Mondriaan Fonds.