Platform Drentse Musea

Tijdens de persconferentie op 14 september 2021 werden verdere versoepelingen aangekondigd die ingaan vanaf 25 september 2021. De 1,5 meter is dan niet meer verplicht. Goed nieuws voor de musea!

Voor doorstroomlocaties zoals musea worden vanaf 25 september alle toegangsbeperkende maatregelen opgeheven. Dat wil zeggen: de anderhalve meter afstand is niet langer verplicht in het museum, ook niet bij eventuele evenementen. Voor musea geldt bovendien dat er geen coronatoegangsbewijzen worden gevraagd. Bezoekers kunnen met deze nieuwe versoepelingen weer op een pre-corona, onbeperkte wijze genieten van een museumbezoek. Het reserveren van tijdsloten en het dragen van een mondkapje was eerder al niet meer verplicht.

Kortom veel versoepelingen om museumbezoek weer bijna volledig te normaliseren. Basisregels als handen wassen, in elleboog niezen/hoesten én goed ventileren blijven wél bestaan. Het thuiswerkdevies wordt: ‘werk thuis als het kan, werk op kantoor als het nodig is’. Voor bijvoorbeeld grote evenementen en horeca (in het museum) gelden specifieke regels die, zodra deze gepubliceerd zijn op rijksoverheid.nl, de komende week worden aangepast in het museumprotocol van de Museumvereniging. Daarover later meer informatie.

Via de link hieronder vindt u meer informatie van de Rijksoverheid: