Platform Drentse Musea

Het bestuur van onze Stichting Platform Drentse Musea zoekt twee nieuwe collega's: 1 Algemeen bestuurslid en 1 Penningmeester of Secretaris. Wil jij jouw netwerk en kennis en/of ervaring inzetten binnen het Drentse Museale veld? Lees dan hieronder snel verder voor meer informatie over de inhoud. Het betreft een vacature voor een onbezoldigde functie met een sluitingsdatum van 1 september.


Over ons
Stichting Platform Drentse Musea adviseert, verbindt en ondersteunt meer dan 50 Drentse musea bij het in stand houden en ontsluiten van het Drentse culturele erfgoed. Gezamenlijk presenteren de Drentse musea een rijke en diverse cultuurhistorie. Zij zorgen voor het voortbestaan van bijzondere verhalen en collectiestukken en daarmee houden zij de geschiedenis en herinneringen levend. Het Platform streeft ernaar dat het Drentse erfgoed, de collecties en de verhalen zichtbaar worden en zichtbaar blijven voor een zo breed mogelijk publiek. De missie van het Platform is om de Drentse musea te ondersteunen in kwaliteitsbevordering en professionalisering en richt zich vooral op het ondersteunen van de kleinere musea in Drenthe.

Het Platform Drentse Musea draagt bij aan de versterking van het museale- en erfgoedveld door ondersteuning te bieden en kennisdeling en samenwerkingsverbanden te stimuleren. Ons werk wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe

Het bestuur van Stichting Platform Drentse Musea zoekt

Een Algemeen Bestuurslid én een Penningmeester of Secretaris

Wat neem je mee?

  • Beschikt over een uitgebreid ondernemend (cultureel) netwerk en is bereid dat in te zetten voor de organisatie,
  • Bij voorkeur bestuurlijke ervaring of/en ervaring op het gebied van financiën en (cultureel) ondernemerschap, of
  • Specifieke deskundigheid over de culturele sector in Drenthe
  • Affiniteit met musea en cultuur

Wat bieden wij je?
Een uitdagende bestuursfunctie binnen een kleine organisatie (huidig 1,2 fte) met een breed netwerk in de Provincie Drenthe. Een plek waar je jouw kennis en ervaring in kan zetten om bij te dragen aan het professionaliseren en zichtbaar maken van met name de middelgrote en kleine Drentse musea. Zo dragen we als bestuur bij aan de versterking van de Drentse Museale cultuursector en het behoud en borging van het Drents erfgoed.

Stichting Platform Drentse Musea hecht belang aan diversiteit en inclusie, ook in de samenstelling van het bestuur. Het bestuur komt ca. 7 x per jaar bijeen tijdens bestuursvergaderingen (doordeweekse dagen, ochtend), de jaarvergadering (’s avonds) en het Drents Museumcongres (doordeweekse dag) op afwisselende locaties in Drenthe. Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de werkzaamheden.


Informatie

Vragen? Meer informatie over deze functie kun je inwinnen bij Jan Seton (Voorzitter) of Ellen ter Hofstede (Vice-voorzitter) via bestuur@platformdrentsemusea.nl/ 06-51583265 (Ellen).


Reageren

Als je geïnteresseerd bent nodigen we je van harte uit te een korte motivatie + CV te sturen naar: bestuur@platformdrentsemusea.nl

Voor deze vacature geldt in principe de sluitingstermijn van 1 september 2023.