Platform Drentse Musea

Roerend in de Regio - Editie Noord

Op 13 november staat de bijeenkomst 'Roerende in de Regio' editie Noord gepland van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE) i.s.m. Museum federatie Fryslân, Erfgoedpartners Groningen en Platform Drentse Musea. De bijeenkomst wordt gehouden in Museum Belvédère in Heerenveen-Oranjewoud.

Medewerkers en vrijwilligers van collectiebeherende instellingen in Drenthe, Groningen en Friesland zijn welkom bij deze bijeenkomst. Ook lokale ambtenaren en beleidsmedewerkers met erfgoedzorg in hun pakket en particuliere eigenaren van een collectie kunnen aansluiten.

RCE: "Tijdens de bijeenkomsten ligt de focus op kennismaking, kennisuitwisseling en praktisch advies. Aan de hand van presentaties, workshops en een-op-een-gesprekken met de adviseurs. De onderwerpen ‘collectiemanagement' en 'roerend erfgoed' staan centraal. Op deze goed gevulde dag delen RCE-adviseurs hun kennis over diverse museale onderwerpen. Presentaties en een workshop staan op het programma maar vooral is er veel tijd voor u: verzamel uw vragen en stel ze op deze dag aan de adviseurs."

Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dat kan tot 5 november. U ontvangt een bevestiging per mail. Let op: om zoveel mogelijk instellingen de kans te geven zich aan te melden, mogen zich per instelling maximaal twee personen aanmelden.

Meer informatie over de bijeenkomst inclusief de mogelijkheid tot inschrijven vind je op de website van het RCE