Platform Drentse Musea

Adviesgesprek Fondsenwerving en Cultureel Ondernemerschap

Activiteiten

Wanneer: 1 april 2023 09:00 - 30 september 2023 16:00


Het Platform Drentse Musea geeft doorlopend advies en tips over fondsenwerving en cultureel ondernemerschap. Eind 2022 hebben we dan ook een start gemaakt met het vormgeven van een 'Adviespunt Fondsenwerving en Cultureel Ondernemerschap'. Met de komst van het Adviespunt willen we langdurige en kortlopende projectfinancieringen en de versterking van het cultureel ondernemerschap in de Drentse Museale sector meer onder de aandacht brengen. We hebben ervaren dat er niet alleen behoefte is aan het volgen workshops en het geven van algemene informatie over fondsenwerving en financiering, maar dat er ook een blijvende vraag is naar maatwerk; een gesprek over de meest passende mogelijkheden voor jouw eigen museum/organisatie.

Heb jij een specifieke financiële- of ondernemersvraag over jouw museum waarbij je graag één-op-één zou sparren over de mogelijkheden? Schrijf je dan in voor een persoonlijk online adviesgesprek van een uur.

Van tevoren vragen we je informatie over je museum en de meest dringende vragen te delen, om dat stukje maatwerk te leveren waar je naar op zoek bent. Aan het eind van het gesprek heb je zoveel mogelijk concrete handvatten meegekregen.

De gesprekken vinden online plaats met Alice Duiven van Cultuurbron. Met ruim 20 jaar ervaring in de cultuursector helpt Alice o.a. de museale sector op het gebied van Cultureel Ondernemerschap en het vinden van financiering via landelijke of bij locale financieringsmogelijkheden. Alice gaf ook al eerder een workshop tijdens het Museumcongres 2022 en leidde de startbijeenkomst afgelopen december.

Wil je meer weten over de adviesgesprekken, of er direct één aanvragen? Mail dan naar:
info@platformdrentsemusea.nl o.v.v. persoonlijk adviesgesprek.

Kosten

Gratis voor deelnemende Musea van Platform Drentse Musea

Aanmelden

Stuur een bericht naar info@platformdrentsemusea o.v.v. Aanvraag adviesgesprek fondsenwerving en cultureel ondernemerschap