Platform Drentse Musea

Training goed gastvrouw- en gastheerschap

Activiteiten

Wanneer: 7 februari 2022 10:00 - 31 mei 2022 17:00


In het voorjaar van 2022 wordt de incompany training goed gastvrouw- gastheerschap aangeboden (van okt-dec 2021). Deze training gaat over het (her)kennen van je kwaliteiten en die van de ander. Hoe ga je als gastheer of gastvrouw om met lastige situaties? Hoe spreek je elkaar en de bezoekers aan op gedrag? Wat maakt een goede gastvrouw of gastheer. Wat wil je anders dan nu. Hoe zorg je in een team van gastheren en gastvrouwen dat de gastvrijheid in het museum goed geborgd wordt.

Elk museum en elke aankomstruimte is anders, daarom wordt deze cursus incompany gegeven zodat rekening gehouden kan worden met de unieke uitdagingen van elke locatie.

Deze training wordt tevens ervaren als een goede teambuilding.

Trainer:

Fred Rutting is acteur en trainer. Hij maakt in zijn trainingen en workshops veel gebruik van oefeningen en praktijkvoorbeelden. Dit vanuit zijn achtergrond en 15 jaar ervaring als trainingsacteur, trainer en coach. In zijn aanpak gelooft hij in progressiegericht leren: hij zoomt in op wat er al is en wat er nu goed gaat. Om dit vervolgens te gaan vergroten in plaats van te focussen op wat er niet goed gaat.

Omdat het om een incompany cursus gaat, is deze training maatwerk en zal Fred Rutting voorafgaand aan de training langskomen in het museum om de belangrijkste aandachtspunten en uitdagingen te bespreken.

Wanneer:

De cursus kan gegeven worden in het voorjaar van 2022 en wordt in overeenstemming met Fred Rutting gepland op een doordeweekse dag (vrijdag uitgezonderd) van +/- 10:00 tot 16:00 uur.

Adres

Incompany cursus

Kosten

Eigen bijdrage* van €100,- incl. BTW per cursus met minimaal 10 en maximaal 15 personen.
*Deze prijs is voor medewerkers en vrijwilligers van de Drentse musea.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar info@platformdrentsemusea.nl met daarin naam museum, adres museum, telefoonnummer contactpersoon en aantal deelnemers.