Platform Drentse Musea

Workshop Collectiefotografie met je smartphone | UITVERKOCHT

Activiteiten

Wanneer: 22 november 2023 10:00 - 22 november 2023 15:00

Waar: Stedelijk Museum Meppel Hoofdstraat 22 7941 AG Meppel


UITVERKOCHT | Deze workshop is uitverkocht. Toch interesse? Laat het ons weten via info@platformdrentsemusea.nl; bij voldoende interesse nemen we in overweging deze workshop in 2024 nogmaals aan te bieden.

In het kader van digitalisering mag een toegankelijke, maar ook kwalitatief goede en laagdrempelige workshop over collectiefotografie niet ontbreken. Daarom bieden wij in het najaar van 2023 een workshop 'Collectiefotografie met je smartphone' aan. Want hoe zorg je er voor dat je de juiste foto maakt met de juiste kwaliteit? Tijdens de workshop leer je alles wat je moet weten bij het maken van objectfoto’s.

De workshop ‘Collectiefotografie met je smartphone’ is een praktische training door Martin Rijpstra. Op deze dag leer je op een eenvoudige wijze hoe je met je eigen smartphone objecten van je eigen collectie kunt fotograferen. Waar moet je op letten kwa licht? Je krijgt tips & tricks, en leert hoe je de foto’s kunt uitwerken.

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Deelnemers wordt uiteraard verzocht een eigen smartphone mee te nemen van niet ouder dan 3 a 4 jaar!

Nodig voor deze workshop

  • Smartphone niet ouder dan 3 tot 4 jaar
  • Enthousiasme en een open instelling

Over de workshopgever
“Na mijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam vestigde ik mij in Leeuwarden en ging ik aan de slag als allround reclamefotograaf. Ik specialiseerde me in creatieve portret- en locatiefotografie, met veel aandacht voor licht en beeldbewerking. Daarnaast verzorg ik workshops en trainingen en vervul ik docentschappen.”

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers en vrijwilligers van de Drentse musea. Externen die aan deze cursus mee willen doen, kunnen zich melden via info@platformdrentsemusea.nl. Voor hen geldt een ander tarief en Drentse Musea hebben voorrang bij aanmelding.

Adres

Stedelijk Museum Meppel | Hoofdstraat 22, 7941 AG Meppel

Kosten

€ 7,50 voor deelnemers Platform Drentse Musea

Aanmelden

Alleen voor deelnemende Drentse Musea