Platform Drentse Musea

Workshop social media

Activiteiten

Wanneer: 27 september 2021 13:00 - 27 september 2021 16:45


Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven, onze samenleving en ons werk. Wil je je social media kennis op peil houden? Wil je beginnen of meer gaan doen met social media bij de organisatie waar je voor werkt? Of wil je je kennis opfrissen zodat je de socials van je organisatie net weer een stukje verder kunt ontwikkelen en verder kunt laten groeien? Meld je dan nu aan voor de workshop social media op maandag 27 september!

Inhoud:

Tijdens de workshop krijg je praktische handvatten om effectiever aan de slag te gaan met social media. Facebook en Facebook Ads, Instagram en Instagram Ads, LinkedIn, YouTube en TikTok worden behandeld. Tijdens de interactieve workshop word je aan het werk gezet met oefeningen, krijg je concrete praktijkvoorbeelden te zien en ontvang je tips over de laatste trends en do's en don'ts.

Nodig voor deze workshop:

  • Smartphone liefst een model niet ouder dan 3,5 jaar.
  • Voor de oefeningen: verzamel 10 bruikbare foto's van een recente of aankomende activiteit of tentoonstelling en recente info over deze activiteit/tentoonstelling.
  • Installeer de Instagram app op je smartphone (maak desnoods een account aan waarmee je kunt oefenen tijdens de workshop)
  • Neem indien mogelijk een laptop of tablet mee.

Workshopgevers:

Sanne Bruining werkt sinds 2019 als online marketeer bij het Drents Museum. Zij is daar verantwoordelijk voor de website, sociale media en online tickets. Sociale media wordt ingezet om het contact te onderhouden met ons huidige publiek en om een nieuw publiek aan te spreken en zo het bereik van het Drents Museum te vergroten. We zijn actief op Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube. Voordat Sanne bij het Drents Museum kwam werken, heeft zij tien jaar in de online marketing gewerkt bij een online marketingbureau en bij een internationale groothandel.

Tijdens de workshop wordt Sanne bijgestaan door Cynthia de Groot, online marketing consultant bij Pienter Online Marketing.

Adres

Drents Museum, Assen.

Kosten

Deelnamekosten voor de cursus bedragen €7,50 p.p*.

* Deze prijs is voor medewerkers en vrijwilligers van de Drentse musea.

Aanmelden