Platform Drentse Musea

Vandaag is de kaartverkoop van het 11e Drents Museumcongres gestart. Dit jaar vindt het congres plaats in Theater De Tamboer in Hoogeveen op maandag 18 september 2023 van 9:30 uur tot 16.30 uur en heeft als thema Museumeducatie.

Welke rol heeft Museumeducatie in jouw museum? Welke doelgroepen spreek je aan en welke doelgroepen zou je willen bedienen? Volgend jaar zal het Platform extra aandacht besteden aan Museumeducatie. Tijdens het Drents Museumcongres 2023 springen we samen met de deelnemers alvast in op de kansen en de uitdagingen die dit thema te bieden heeft. 

De sprekers en workshopgevers belichten Museumeducatie vanuit verschillende actuele invalshoeken. Niet alleen vanuit het huidige (speciaal) basis- en voorgezet onderwijs, maar ook vanuit thema's als inclusie & toegankelijkheid en we verdiepen ons in de rol die Artificiële Intelligentie op (het ontwikkelen van) museumeducatie heeft.

Voor meer informatie over de workshops en inschrijven verwijzen we je door naar onze congrespagina: Drents Museumcongres 2023